HOMAR winnaar ZAN 2019

HOMAR KAMPIOEN ZAN 2019

HOMAR KAMPIOEN ZAN 2019!

Homar is net als vorig jaar kampioen geworden van de ZAN, Zomer Avondvoetbal Nunspeet. Het was de 47e in 48 jaar ZAN. Als laatste wedstrijd stond Homar tegen Karssen Sport gepland, wat ook vorig jaar de finale was. Het werd een spannende afsluiting van een hele mooie en sportieve ZAN 2019. Karssen Sport kwam op voorsprong en toen moest Homar gaan komen, die aan een gelijkspel genoeg had. Die gelijkmaker viel pas in de 2e helft, waarna Karssen Sport alles op de aanval zette met kansen over een weer, maar het bleef 1-1 waardoor Homar over de gehele competitie bezien de terechte winnaar werd. Door het gelijke spel eindigde Karssen Sport als 3e en behield Walk In knap de 2e plaats, een team wat 9 nieuwe spelers moest inpassen, dit om Dutch Pub De Zaak te kunnen laten terugkeren in de ZAN. Nieuwkomer Stella Fietsen bleek een aanwinst te zijn, nog geen punten, maar die komen nog wel, met een opvallende speler Welvaart die 5 van de 6 doelpunten voor Stella maakte, goed voor een gedeelde 2e plek op de topscorerslijst! Peter Huigen van kampioen Homar werd de topscorer met 7 doelpunten. Eveneens 5 doelpunten hadden Vlijm van Karssen Sport en Van de Wetering van De Jong & Laan die oa verrassend won van Karssen Sport. Eisner Auto’s werd 4e, verloor alleen van nummer 2 Walk in, dus waren de verschillen minder groot dan voorheen. De prijsuitreiking bij Dutch Pub de Zaak was een mooie afsluiting met dank aan alle teams en gastheer Dutch Pub de Zaak. Waar Rik Beelen en Hans van de Kolk extra in het zonnetje werden gezet, zonder deze heren zou er geen ZAN meer zijn. Ook zonder scheidsrechters niet en dit jaar waren dit Martin en zoon Marc van de Brug, Jan Beelen, Dirk van Olst en Arjan van’t Slot.

Dat het een sportief toernooi was blijkt wel uit 2 winnaars voor de fair play. Zowel Stella Fietsen als Walk In haalde even veel punten en hadden slechts 1 gele kaart! De fair play werd uitgereikt door scheidsrechter coördinator en mede organisator van de ZAN Rick Beelen.

Beste speler van de ZAN, gekozen door alle teams, de wedstrijdleiding en ervaren oud spelers als toeschouwer van de ZAN, is met overtuigende meerderheid der stemmen geworden Thomas van de Kolk van Homar. Na verluid gaat hij terugkeren bij de vv Nunspeet, waar de beste speler van de ZAN ook thuishoort!

 

Reacties zijn gesloten.