WALK-IN KAMPIOEN ZOMERAVONDVOETBAL NUNSPEET 2016

Waar na de 1e wedstrijd van de ZAN 2016 is geschreven van dat Walk-In wel eens de verrassing kon worden van deze ZAN, werd nog niet verwacht dat zij de finale zouden halen, laat staan deze zouden gaan winnen. Dit team bevat vele jonge spelers en die moeten nog leren en fysiek sterker worden, zo werd er gedacht. Maar dit leren ging snel en het loopvermogen van dit team bleek doorslaggevend te zijn. Geheel verdient wonnen zij de finale van titelverdediger Eisner Auto’s met 3-1, het was al snel 2-0 en was de eerste helt voor de Walk-In met doelpunten van Gerjan Mulder en Arie Fidder. De 2e helft drong Eisner aan, maar het was Walk-in die op 3-0 kwam door een prachtige voorzet en schitterend ingekopt door Niek Daalmeijer. Toen was de wedstrijd gespeeld en scoorde Eisner nog 1 keer tegen, waar op de counter het lege doel van Eisner 2 keer werd gemist door Walk-In. Na de verloren finale in 1975 tegen Wedo, heeft nu een jonge generatie die toen nog niet waren geboren, de finale 41 jaar later wel gewonnen en zowel de tegenstander als alle teams bij de prijsuitreiking gunde deze titel aan Walk-in en hun leiders Bertus Rekers, André Plakke en mister ZAN Hans van de Kolk. Op de foto het winnende team.

Bij Marktzicht waren veel spelers van alle teams aanwezig en dit gaf een extra feestelijk tintje met hele goede sfeer aan deze prijsuitreiking. De scheidsrechters Mike Verbrugge, Dirk van Olst, Jan Beelen en Rick Beelen werden in het zonnetje gezet en Rick Beelen extra bedankt vooral het werk in de wedstrijd-en scheidsrechterscommissies. Hij en Hans van de Kolk kregen een ovatie voor hun aanwezigheid tijdens alle wedstrijden van de ZAN. Competitieleider Gerrit Bruinewoud werd ook bedankt voor weer een goed verlopen planning.  De ballen sponsoren Van Pijkeren Straatwerk en sierbestrating, Klussenbedrijf E. Lokhorst en Walk-In Snackbar-eetcafé werden bedankt.

Rick Beelen reikte de fairplay cup uit en kon melden dat het één van de sportiefste competities was geweest die hij had meegemaakt. Die sfeer hing er tijdens de prijsuitreiking ook. Marktzicht versloeg nipt Walk-In en mocht de prijs in ontvangst nemen. Beste speler en tevens topscorer van de ZAN werd Arie Fidder van de Walk-In. Hij maakte 7 doelpunten, net als Jan van Olst van de Wedo, maar die had met spelen om plek 5 en 6 het wat makkelijker om meer te kunnen scoren, dus ging de prijs naar Arie Fidder die in halve finale en finale scoorde. De beste speler wordt door de teams gekozen en de wedstrijdleiding brengt ook haar stemmen uit.  Arie Fidder werd door de aanwezige andere teams luidt toegezongen voor het winnen van deze 2 prijzen. Achter Arie Fidder eindigden Thomas van de Kolk van Homar en Bilal Bella van Walk-In als 2e in het klassement van beste speler. Genomineerd waren verder Gieljan Tissingh, Marc Dekker, Berry Middelkoop en Glen Kroes.

Uiteindelijk werden de prijzen uitgereikt en kon Walk-In aanvoerder Arie Fidder met Hans van de Kolk de Ronald Bonenberg Wisselbeker in ontvangst nemen, al voorzien van het naamplaatje Walk-In.  Het feest kon toen echt pas beginnen tijdens deze geslaagde avond. Volgend jaar hoopt de ZAN haar 45e editie te mogen organiseren.

Reacties zijn gesloten.