WALK-IN EN EISNER AUTO’S IN DE FINALE VAN DE ZAN 2016

Walk-In is het gelukt om de finale van de ZAN te bereiken. Bij start werd Walk-In al genoemd als mogelijke verrassing van dit seizoen en hebben dit ook waargemaakt. Een jong team met talenten en veel loopvermogen. Zij wisten gisteravond de halve finale met 5-3 te winnen. Pas aan het einde van de wedstrijd wankelde Walk In nog even na een 2-0 en 3-1 voorsprong. Walk-In speelt nu sedert 1975 weer een finale en dit heeft dus 41 jaar geduurd, maar is verdiende beloning voor deze jonge ploeg en extra leuk voor mister zomeravond Hans van de Kolk.

De 2 halve finale was wel van hoger niveau dan de eerste, maar deze spelers zijn al iets ouder en behoorlijk wat spelers spelen ook in het eerste of 2e bij hun vereniging. Een pittig maar sportief duel. Homar kwam op voorsprong via een strafschop. Eisner maakte kort daarop de gelijkmaker en nam in de 2e helft de leiding, maar nu maakte Homar snel weer gelijk. Beide teams kregen kansen op de overwinning, vlak voor tijd kopte Rick Pul een bal uit de kruising weg na een corner van Eisner. De verlenging leverde geen winnaar en Eisner nam de strafschoppen serie net iets beter dan Homar. De winnende van Eisner verdween spectaculair als flipper bal tussen paal en staander in de bovenhoek. Opvallend was dat vrijwel alle strafschopnemers linksbenig waren.

Het “noodlot” voor Homar is dat zij ongeslagen nu 4e zijn geworden als gevolg van een foutje in de eerste wedstrijd tegen Middelkoop die nu 3e is geworden.  Het is uniek dat een ongeslagen team in deze competitie toch nog 4e kan worden. De nummers 1 en 2 uit de halve competitie verloren allebei de halve finale, zodat de nummer 3 en 4 nu de finale spelen. De verschillen zijn dan onderling ook uiterst gering.

Vanavond is de klassieker van de ZAN om de plaatsen 5 en 6 om 19.30 tussen Marktzicht en Wedo.

Donderdag om 19.00 is grote finale. Aansluitend rond 21.00 de prijsuitreiking bij Marktzicht.

Reacties zijn gesloten.