WEDO KAMPIOEN 2014

 

Gisteravond 1 juli is Wedo Zomeravondkampioenvoetbal Nunspeet geworden. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen titel concurrent Homar. Het werd een bloedstollende finale. Wedo moest maar liefst op 3 plekken haar team op de dag van de wedstrijd aanpassen wegens ziekte en zeer trieste familie omstandigheden. Dit waren niet de minste spelers die werden gemist en Wedo paste haar speelstijl aan. Omdat Wedo aan een gelijkspel voldoende had werd het verdedigen en counteren. Homar was de bovenliggende partij en het was een wonder dat het bij rust nog 0-0 was. In de 2e helft ging Homar nog meer drukken en kregen kansen, Wedo was in counter ook gevaarlijk. Beide teams troffen 2 keer de lat. Na een counter van Wedo waar een levensgrote kans werd gemist, scoorde volgens de voetbalwet Homar uit de tegenaanval fraai 1-0. Het leek toen gespeeld en het wachten op de 2-0, maar Wedo gaf niet op en kreeg een strafschop toen Marco Drost aan zijn shirt werd getrokken en onderuit ging. Homar was zeer ontstemd, dat waren zij niet toen de scheidsrechter een handsbal van Homar in de eerste helft wegwuifde. Scheidsrechter Hofman wees nu wel zonder twijfel naar de 11 meter. Aanvoerder Jan van Olst nam zijn verantwoordelijk en de  1-1 stand was bereikt, maar de wedstrijd nog niet gedaan. Dezelfde speler kreeg een hele grote kans op 2-1, maar dacht dat hij buitenspel stond. Vlak voor tijd kreeg Homar nog 2 hele grote kansen, maar Wedo ontsnapte miraculeus en keeper Mark Polinder redde 1 keer fraai. Zonder geluk wordt je geen kampioen en dit werd nu weer eens bevestigd, hoewel Wedo wel ongeslagen bleef en de andere wedstrijden allemaal in winst heeft omgezet waar Homar 1 keer verloor van VTS. Scheidsrechter Hofman floot zijn laatste ZAN wedstrijd, na ruim 30 jaar en de leeftijd van 70 jaar bereikend vindt deze icoon van de ZAN het welletjes. Hij sloot in zijn stijl van fluiten de finale af en dat is rustig blijven en zijn beslissing is de beslissing, verder geen commentaar!

De Wedo is nu voor de 9e kampioen van de ZAN en wint voor de 5e keer de Ronald Bonenberg Wisselbokaal , hierdoor mag de Wedo deze wisselbeker behouden. Dit is de 2e wisselbeker tijdens 42 jaar ZAN die gewonnen wordt, de 1e, de Karel vd Woude wisselbeker, werd eveneens door Wedo gewonnen in de jaren’80 toen zij 3 keer achter elkaar kampioen werden.

Vanavond zijn de laatste wedstrijden en morgenavond om 20.00 is de prijsuitreiking bij Marktzicht, waar ook de topscoorder, beste speler en de fair play prijs worden bekend gemaakt.

Reacties zijn gesloten.